Butter chicken is een populair Indiaas gerecht gemaakt van gemarineerde kip in een rijke, romige tomatensaus. Perfect gekruid en vaak geserveerd met naan of rijst, biedt dit gerecht een heerlijke combinatie van smaken die zowel hartig als licht pittig zijn. Een echte favoriet bij velen!
Snijd de kipdijfilet in grove stukken en marineer met de gember, knoflook, rode chilli poeder en zout. Zet dit minimaal 20 min. aan de kant.
Verhit een pan en doe hier wat bakboter in voor de kip. Voeg de kip toe en bak tot deze gaar is en haal daarna weer uit de pan. dit duurt meestal 14 minuten, totdat de buitenkant goudbruin is en de interne temperatuur 74° heeft bereikt. bewaar het bakvet.
Pureer de saus in een hittebestendige bak. Zeef de saus terug in de pan zodat een gladde saus ontstaat. Dit is must voor een glad en romig eindresultaat. Zorgt voor zo min mogelijk afval. Heb je geen zeef? Ik heb onderin deze pagina wat opties met betaalbare zeven. Met het aanschaffen van deze producten help je mij om deze site up en running te houden.
Je kunt dit gerecht het beste eten met rijst of naan. Garneer met extra kasoori methi en eventueel fijn gesneden koriander.
Externe Producten
4 opdieningen
1
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën547
- % Dagelijkse waarde *
- Totaal vet 40.7g53%
- Verzadigd vet 21g105%
- Trans Fat 0.5g
- Cholesterol 110mg37%
- Natrium 2325mg102%
- Totaal koolhydraat 28.8g11%
- Voedingsvezels 5g18%
- Total Sugars 12g
- Eiwit 17.4g
- Vitamine A 24mcg3%
- Vitamine C 16.7mg19%
- Calcium 10mg1%
- Ijzer 16.7mg93%
- Kalium 500mg11%
- Vitamine D 0mcg0%
- Vitamine E 13.3mg89%
- Vitamine K 8.3mcg7%
- Thiamine 16.7mg1392%
- Riboflavine 23.1mg1777%
- Niacine 12.5mg79%
- Vitamine B6 17.6mg1036%
- Foliumzuur 12.5mcg4%
- Vitamine B12 41.7mg1738%
- Biotine 16.7mcg56%
- Pantotheenzuur 20mg400%
- Fosfor 28.6mg3%
- Jodium 16.7mcg12%
- Magnesium 6mg2%
- Zink 18.2mg166%
- Selenium 13.6mcg25%
- Koper 27.8mg3089%
- Mangaan 8.7mg379%
- Chromium 0mcg0%
- Molybdenum 0mcg0%
- Chloride 22.5mg1%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd de kipdijfilet in grove stukken en marineer met de gember, knoflook, rode chilli poeder en zout. Zet dit minimaal 20 min. aan de kant.
Verhit een pan en doe hier wat bakboter in voor de kip. Voeg de kip toe en bak tot deze gaar is en haal daarna weer uit de pan. dit duurt meestal 14 minuten, totdat de buitenkant goudbruin is en de interne temperatuur 74° heeft bereikt. bewaar het bakvet.
Pureer de saus in een hittebestendige bak. Zeef de saus terug in de pan zodat een gladde saus ontstaat. Dit is must voor een glad en romig eindresultaat. Zorgt voor zo min mogelijk afval. Heb je geen zeef? Ik heb onderin deze pagina wat opties met betaalbare zeven. Met het aanschaffen van deze producten help je mij om deze site up en running te houden.
Je kunt dit gerecht het beste eten met rijst of naan. Garneer met extra kasoori methi en eventueel fijn gesneden koriander.
Laat een bericht achter