Frietje Vlaamse Stoof is een klassiek Belgisch gerecht met malse stukjes vlees, langzaam gegaard in een rijke saus. Geserveerd met frietjes, biedt het een perfecte combinatie van smaken en texturen. Een heerlijke maaltijd voor elke gelegenheid!
Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd het vlees in stukken van 2 x 2cm. Doe het vlees in een schaal, schep om met de mosterd en bestrooi eventueel met zout.
Verhit de boter in een ovenvaste braadpan en bak het vlees in delen in 2 min. rondom goudbruin. Neem met een schuimspaan uit de pan. Laat het bakvet in de pan.
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook 3 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak al omscheppend 1 min. mee. Voeg het bier, het rundvleesbouillontablet, 100 ml water, laurierblaadje en de azijn toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat 3 min. koken. Zet het vuur uit en voeg het vlees toe. Roer goed door, doe de deksel op de pan en stoof 4 uur in het midden van de oven.
Haal na deze 4 uur de deksel van de pan. Roer door en zet nog 1 uur uur in de oven, zodat de saus kan indikken en het vlees verder kan garen.
Verwijder het laurierblaadje. Brang de stoof op smaak met peper en eventueel zout. Trek het vlees met 2 vorken tot losse draadjes.
Verhit vet in een frituurpan tot 175 °C en bak de frieten in 2 delen in 4 min. goudbruin. Zout de frieten eventueel direct na het bakken. Serveer de frieten met het stoofvlees.
4 opdieningen
1
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën831
- % Dagelijkse waarde *
- Totaal vet 44g57%
- Verzadigd vet 16.7g84%
- Trans Fat 0.38g
- Cholesterol 152mg51%
- Natrium 696mg31%
- Totaal koolhydraat 66.2g25%
- Voedingsvezels 5.3g19%
- Total Sugars 3.5g
- Eiwit 32.8g
- Vitamine A 17.5mcg2%
- Vitamine C 66.7mg75%
- Calcium 5.5mg1%
- Ijzer 19.4mg108%
- Kalium 906mg20%
- Vitamine D 0mcg0%
- Vitamine E 1.7mg12%
- Vitamine K 0.4mcg1%
- Thiamine 2.9mg242%
- Riboflavine 10mg770%
- Niacine 8.1mg51%
- Vitamine B6 20.6mg1212%
- Foliumzuur 5.7mcg2%
- Vitamine B12 27.1mg1130%
- Biotine 0mcg0%
- Pantotheenzuur 9.6mg192%
- Fosfor 40mg4%
- Jodium 0mcg0%
- Magnesium 10.1mg3%
- Zink 28.2mg257%
- Selenium 23.6mcg43%
- Koper 3.3mg367%
- Mangaan 1.5mg66%
- Chromium 0mcg0%
- Molybdenum 0mcg0%
- Chloride 0mg0%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd het vlees in stukken van 2 x 2cm. Doe het vlees in een schaal, schep om met de mosterd en bestrooi eventueel met zout.
Verhit de boter in een ovenvaste braadpan en bak het vlees in delen in 2 min. rondom goudbruin. Neem met een schuimspaan uit de pan. Laat het bakvet in de pan.
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook 3 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak al omscheppend 1 min. mee. Voeg het bier, het rundvleesbouillontablet, 100 ml water, laurierblaadje en de azijn toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat 3 min. koken. Zet het vuur uit en voeg het vlees toe. Roer goed door, doe de deksel op de pan en stoof 4 uur in het midden van de oven.
Haal na deze 4 uur de deksel van de pan. Roer door en zet nog 1 uur uur in de oven, zodat de saus kan indikken en het vlees verder kan garen.
Verwijder het laurierblaadje. Brang de stoof op smaak met peper en eventueel zout. Trek het vlees met 2 vorken tot losse draadjes.
Verhit vet in een frituurpan tot 175 °C en bak de frieten in 2 delen in 4 min. goudbruin. Zout de frieten eventueel direct na het bakken. Serveer de frieten met het stoofvlees.
Laat een bericht achter