Een snel en gemakkelijk gerecht dat perfect is voor een doordeweekse avond. Vaak vegetarisch en vol van smaak, ideaal voor een gezonde en snelle maaltijd. Gebakken rijst is veelzijdig en kan worden aangepast met verschillende groenten en eiwitten naar keuze.
Heerlijk in zijn eenvoud
Wie lust het nou niet, Fried Rice. Dit eenvoudige maar heerlijke fried rice recept is perfect voor de doordeweekse avond. Vaak vegetarisch en vol van smaak, ideaal voor een gezonde en snelle maaltijd. Gebakken rijst is veelzijdig en kan worden aangepast met verschillende groenten en eiwitten naar keuze.
Fried Rice als de basis
Fried Rice is dan ook een begrip bij veel huishoudens voor een snelle en makkelijke maaltijd. Het is ook zeker heel geschikt als vuller bij andere gerechten, denk hier bij aan:
- Gebakken kip
- Rijsttafel
- Geroerbakte groenten
- Garnalen
Of als bijgerecht bij:
- Loempia's
- Dumplings
- Saté
Verwarm 1/2 eetlepel boter in een grote wok of hapjespan. Voeg de eieren toe en bak deze tot ze gescrambled zijn. Haal de ei uit de pan en houdt apart.
Doe 1 eetlepel boter in de pan. Voeg hier de wortels, uien, erwten en knoflook aan toe. breng op smaak met zout en peper. Roerbak dit op hoog vuur voor 5 min. of tot de uien en wortels zacht zijn. Voeg de overgebleven 1 1/2 eetlepel boter toe aan de pan tot deze is gesmolten. Voeg hier nu de rijst, lente ui, sojasaus en oestersaus aan toe en roerbak dit tot een geheel. Bak de rijst 3 min. op hoog vuur en roer af en toe om. Het is niet erg om de rijst wat aan te laten bakken want dat geeft die heerlijke smaak. Voeg nu de eieren weer toe en roerbak dit door de rest.
Haal de pan van het vuur. Voeg nu de geroosterde sesamolie toe. Dit doe je niet op het vuur aangezien de olie dan snel vervliegt/ verbrandt. Dit geeft een bittere smaak. Proef nu na en voeg wat extra sojasaus toe als dat nodig is.
Serveer de rijst direct of bewaar deze voor maximaal 3 dagen in de koelkast. Je kunt de fried rice ook invriezen.
4 opdieningen
1
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën853
- % Dagelijkse waarde *
- Totaal vet 35g45%
- Verzadigd vet 16g80%
- Trans Fat 0g
- Cholesterol 380mg127%
- Natrium 2500mg109%
- Totaal koolhydraat 105g39%
- Voedingsvezels 10g36%
- Total Sugars 10g
- Eiwit 25g
- Vitamine A 100mcg12%
- Vitamine C 22.22mg25%
- Calcium 15mg2%
- Ijzer 16.67mg93%
- Kalium 600mg13%
- Vitamine D 16.67mcg84%
- Vitamine E 13.33mg89%
- Vitamine K 41.67mcg35%
- Thiamine 33.33mg2778%
- Riboflavine 38.46mg2959%
- Niacine 43.75mg274%
- Vitamine B6 35.29mg2076%
- Foliumzuur 37.5mcg10%
- Vitamine B12 104.17mg4341%
- Biotine 66.67mcg223%
- Pantotheenzuur 30mg600%
- Fosfor 35.71mg3%
- Jodium 50mcg34%
- Magnesium 23.81mg6%
- Zink 22.73mg207%
- Selenium 36.36mcg67%
- Koper 33.33mg3704%
- Mangaan 43.48mg1891%
- Chromium 57.14mcg164%
- Molybdenum 44.44mcg99%
- Chloride 65.22mg3%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm 1/2 eetlepel boter in een grote wok of hapjespan. Voeg de eieren toe en bak deze tot ze gescrambled zijn. Haal de ei uit de pan en houdt apart.
Doe 1 eetlepel boter in de pan. Voeg hier de wortels, uien, erwten en knoflook aan toe. breng op smaak met zout en peper. Roerbak dit op hoog vuur voor 5 min. of tot de uien en wortels zacht zijn. Voeg de overgebleven 1 1/2 eetlepel boter toe aan de pan tot deze is gesmolten. Voeg hier nu de rijst, lente ui, sojasaus en oestersaus aan toe en roerbak dit tot een geheel. Bak de rijst 3 min. op hoog vuur en roer af en toe om. Het is niet erg om de rijst wat aan te laten bakken want dat geeft die heerlijke smaak. Voeg nu de eieren weer toe en roerbak dit door de rest.
Haal de pan van het vuur. Voeg nu de geroosterde sesamolie toe. Dit doe je niet op het vuur aangezien de olie dan snel vervliegt/ verbrandt. Dit geeft een bittere smaak. Proef nu na en voeg wat extra sojasaus toe als dat nodig is.
Serveer de rijst direct of bewaar deze voor maximaal 3 dagen in de koelkast. Je kunt de fried rice ook invriezen.
Laat een bericht achter